Έρωτας

Τον έρωτα θεωρούσα πως έψαχνα. Νόμιζα πως ήμουν έτοιμη να γευτώ απολαύσεις και ίντριγκες όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ήθελα να τον γιορτάζω κάθε μέρα. Να πέσω με τα μούτρα και να ερωτευτώ με μια δύναμη τόσο φουριόζα που θα με έκανε χάσω κάθε λογική. Όταν σε γνώρισα, έμοιαζες και εσύ φουριόζος. Έτοιμος για περιπέτειες ερωτικές. 

Έμοιαζες όμως. Δεν ήσουν. Και έγινε η δική μου αναζήτηση μοναχική πορεία. Έλειπες σχεδόν από την αρχή. Ούτε που το είχα καταλάβει. Σου άπλωνα το χέρι. Μα τα δικά σου στις τσέπες. Περίμενα μια αγκαλιά. Περίμενα να ζεσταθεί η παλάμη μου. 

Η αναμονή παγωμένη και σκληρή. Θεωρούσα πως αντέχω. Πίστευα πως ήμουν δυνατή να αντέχω. Έλεγα πως είναι ζεστό χαρακτηριστικό σε μια σχέση η κατανόηση του άλλου. Να αφουγκράζομαι τις ανάγκες σου και να μην απαιτώ τις δικές μου. Άλλωστε η σχέση χρειάζεται θυσίες. 

Θυσίαζα λοιπόν την ικανοποίησή μου. Εμένα που με προσδιόριζε η μουσική και οι μουσικάρες, έστεκα σε μια σκηνή βουβή. Και μόνη. Με ένα ακροατήριο να παραμένει με τα χέρια στις τσέπες. Κάπου κάπου έριχνε ένα χειροκρότημα. Και αυτό μου έδινε ελπίδα. 

Κουράστηκα όμως να εκβιάζω άψυχα παλαμάκια. Έφυγα από τη σκηνή και άρχισα να κόβω βόλτες σε άλλους συναυλιακούς χώρους. Με μια καρδιά σκοτεινή αντίκρισα το φως. Έπεσε πάνω μου τόσο αβίαστα που με έκανε να χώσω τώρα εγώ τα χέρια βαθιά στις τσέπες. 

Εκεί είχα συνηθίσει να νιώθω ασφάλεια. Από εκεί αντλούσα λίγη ζεστούλα. Μα ο έρωτας δεν περιορίζεται σε τσεπάκια. Δεν είναι ένα φούτερ. Είναι ολόκληρη η γκαρνταρόμπα. Και συνάμα είναι ολόκληρη η γύμνια.

Ξεκούμπωσα το φερμουάρ. Με δάχτυλα να τρέμουν έβγαλα το πανωφόρι μου. Έμεινα γυμνή. Και είδα τη φιγούρα μου να αντανακλάται στο ημίφως. Με δάκρυσα από την ανακούφιση της επανασύνδεσης με εμένα. Αφήνοντας το τρέμουλο να με διαπερνά.

Δεν θα έτρεχα στην αγκαλιά κανενός. Θα έπαιζα πρώτα με τις δικές μου αντανακλάσεις, με τις δικές μου σκιές, με τις δικές μου λάμψεις. Από αυτό το ερωτικό παιχνίδι θα γεννιόταν μια επανάσταση. Έτσι θα αναζητούσα από εδώ και πέρα τον έρωτα.   

Για να τον γιορτάζω με μουσικές, με ποίηση, με βόλτες χεράκι-χεράκι, με φως.