Κάρτες στην ψυχοθεραπεία

Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας εμπνέομαι από τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και τολμώ να δοκιμάσω κάτι νέο. Το μυστικό συστατικό της θεραπευτικής μου πρακτικής είναι η συγγραφή ιστοριών για τους περισσότερους θεραπευόμενούς μου. Ο ρόλος μου ως ψυχολόγος είναι να ζυμώσω όλα τα συστατικά του λόγου και να γράψω μια ιστορία με πολλές λειτουργίες.

 

Αφού η ιστορία έχει παρουσιαστεί μες στη συνεδρία και ο/η θεραπευόμενος/η συμμετέχει στην ολοκλήρωσή της δίνοντας το δικός του/της τέλος ή γράφοντας τη συνέχεια, ξεκινά η προετοιμασία της συνοδευτικής εικόνας.

 

Η Νικολέτα Μπαλοθιάρη εμπνέεται μια εικόνα για την κάθε ιστορία και την αποτυπώνει σε μορφή καρτ ποστάλ. Η κάρτα τυπώνεται και λειτουργεί ως ένα ακόμα ερέθισμα αφύπνισης, αυτοπαρατήρησης ή κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των συνεδριών. Ο/Η θεραπευόμενος/η την παίρνει μαζί του/της έχοντάς την ως πυξίδα υπενθύμισης ή νοηματοδότησης στη ζωή του.

 

Μπορεί κάθε κάρτα να περιγράφει μια συγκεκριμένη ιστορία, αλλά όλοι ταυτιζόμαστε με κάποια σημεία της. Έχουν τυπωθεί περισσότερες από 40 κάρτες μέχρι στιγμής, οι οποίες χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε βιωματικά σεμινάρια επικοινωνίας και αυτογνωσίας.

 

Είναι εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητα τόσο της συγγραφής ιστοριών όσο και της συμβολής των καρτών. Εκτός από τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Για περισσότερες «συνταγές» έμπνευσης αξίζει να επισκεφθείτε τη νέα μου ιστοσελίδα!