Μαγικές εμπειρίες

Ανοιχτά τα καταστήματα τώρα πια. Ανοιχτή και η διάθεση για αγορές. Περίμενα να επισκεφθώ το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο. Δεν ήθελα να καταφύγω στην online κατανάλωση βιβλίων.

Το wonderland είχε ανοίξει και πάλι την πόρτα του. Ο ιδιοκτήτης του έστεκε μπροστά μου με μάτια να χαμογελούν. Ήμουν σίγουρη ότι πριν ακόμα του πω τι ψάχνω, είχε ήδη διαλέξει το βιβλίο που θα μου πρότεινε.

Έφυγα με τρία βιβλία στη χάρτινη σακούλα. “Θα τα αγοράσω γιατί σε εμπιστεύομαι” του είπα χαμογελώντας. “Η εμπιστοσύνη είναι το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο” μου απάντησε χωρίς άλλες λεκτικές γαρνιτούρες.

Δεν έχω τελειώσει ακόμα το πρώτο βιβλίο. Μένουν ακόμα 100 σελίδες. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίζω να μαγεύομαι από την ανάγνωσή του μέχρι το τέλος. Η ταξιδιάρικη αίσθηση του βιβλίου σε συνδυασμό με την εύστοχη πρότασή του έχουν δημιουργήσει ήδη μια μαγική εμπειρία.

Τέτοιες μαγικές εμπειρίες είναι αυτές που αληθινά χρειαζόμαστε. Για να τις ζήσουμε αξίζει να δείξουμε έστω και λίγη εμπιστοσύνη. Να αφεθούμε εκεί που συναντιέται το δικό μας χαμόγελο με το χαμόγελο του άλλου. Εκεί που απουσιάζουν οι προϋποθέσεις, η φλυαρία και οι βαρύγδουπες δηλώσεις. Και ελεύθεροι πια να εξερευνήσουμε τι βρίσκεται “εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες” χωρίς να μας νοιάζει το τέλος.