Λιώσιμο λαμπερό

Με τις ενδορφίνες να κάνουν πάρτυ μέσα μου και τον ιδρώτα να κυλά από τις μασχάλες κάνω leave the meeting. Αυτή τη φορά η οθόνη ήταν εκεί, για να εξασκήσω την περιβόητη φροντίδα του εαυτού μου. Και ήταν γεμάτη με πρόσωπα που γνωρίζω καλά και καθόλου. Μια διαφορετική εμπειρία γυμναστικής απλώθηκε στο σαλόνι μου. 

Τους τελευταίους μήνες δοκίμασα να κάνω yoga από διάφορα κανάλια στο youtube και αντίστοιχα website. Δάσκαλοι pilates και yoga πρόσφεραν την πρακτική τους. Ακολούθησα τα προγράμματά τους και κατάφερα να διατηρήσω, όσο μπορούσα, τη φυσική μου κατάσταση. 

Ώσπου αποφάσισα να δοκιμάσω το online πρόγραμμα γυμναστικής του studio kinisis. Ήξερα τον Γιώργο Παπαγεωργίου που είναι μέλος της ομάδας εκεί, οπότε έκανα εγγραφή και περίμενα το πρώτο μάθημα. Περίμενα να συνδεθώ. Κάπου ανάμεσα στο στρωματάκι και τους αλτήρες είχε πάρει θέση και η αμφιβολία μου. Πώς θα ήταν αράγε ένα τέτοιο μάθημα; Θα διατηρούσε το ενδιαφέρον μου; Θα μου άρεσε; Να σημειώσω εδώ ότι για εμένα παίζει ρόλο όχι μόνο το είδος της γυμναστικής, αλλά κυρίως να με ενθουσιάζει.

Σε αυτό το άρθρο δεν θέλω να δώσω συμβουλές για το τι είδος γυμναστικής ή δραστηριοτήτων να κάνουμε αυτή την περίοδο που “μένουμε ασφαλείς από τον Covid-19”. Είχα την ανάγκη να μοιραστώ την εμπειρία μου. Όχι μόνο για να εκφράσω ότι εντυπωσιάστηκα από το οnline μάθημα. Ήθελα κυρίως να προτρέψω όλους όσοι έχουν δεύτερες σκέψεις ή αμφιβολίες για κάτι να δοκιμάσουν τη βιωματική εμπειρία και μετά να βγάλουν συμπεράσματα. Άλλωστε αυτό ακριβώς ενθαρρύνω τους θεραπευόμενούς. Αυτό οφείλω να εξασκώ και εγώ.

Η προσωπική μου λοιπόν βιωματική εμπειρία μεταμόρφωσε το σαλόνι μου σε ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο, από όπου συνδέθηκα με άλλους ασκούμενους και τους δύο γυμναστές. Εκείνο το Σάββατο του Μαΐου που πολλοί επέλεξαν να λιώσουν στην παραλία, εμείς λιώναμε στο σπίτι μας. Ο Γιώργος με τον Σταύρο Φιλλισιάδη μας έκαιγαν με τις ασκήσεις τους και μας δρόσιζαν με τα αστεία τους. 

Και όλοι μαζί με την κοινή μας πρόθεση εκείνο το μεσημέρι γίναμε ήλιοι και θάλασσες μαζί. Επειδή είναι πράγματι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Είναι όμως ακόμα πιο σπουδαίο να βρίσκουμε τον τρόπο να εκπέμπουμε φως και δροσιά.

Και τώρα παίρνω τις ενδορφίνες μου και πάω για ένα ντους. Θα συνεχίσω το Σάββατο λάμπωντας.