“Απαράδεκτες” εξαρτήσεις

Τις μέρες της καραντίνας σκέφτηκα να κάνω εγγραφή στο νέτφλιξ, για να περνάω τα βράδια μου βλέποντας ταινίες ή σειρές. Είχα ακούσει τόσα πολλά, αλλά ποτέ δεν είχα την περιέργεια να δω τι παίζει. Ουσιαστικά δεν επέλεγα να αφιερώσω το χρόνο μου για τέτοια διασκέδαση.

Να που έφτασε και η δική μου ώρα για το περιβόητο νέτφλιξ. Άρχισα να ψάχνω για σειρές. Ένας χαμός ξεδιπλώθηκε μπροστά μου. Επέλεξα μία που μου φάνηκε κάπως ενδιαφέρουσα. Έφτασα το πρώτο επεισόδιο μέχρι τη μέση. Δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον τέλικα. Πίσω στη λίστα για αναζήτηση άλλης σειράς. Έναρξη παρακολούθησης. Έβγαλα το πρώτο επεισόδιο. Στο δεύτερο όμως δεν κατάφερα να τερματίσω. Άρχισα να νιώθω ότι έχω διάσπαση συγκέντρωσης. Ή ότι είχα το ανικανοποίητο. Και εκεί που ήθελα κάτι, για να περνάω την ώρα μου, έπεσε έξτρα προβληματισμός για το αν είμαι ανισόρροπη και τι πάει στραβά με εμένα που δεν βρίσκω ούτε μια σειρούλα. 

Μετά κύλησα στο άμαζον. Μου είχαν προτείνει μια σειρά που θα μου ταίριαζε. Πράγματι. Την απόλαυσα παρακολουθώντας την σαν να χλαπακιάζω ένα φαγητό με μανία. Αυτή η φόρα με έκανε να επιστρέψω στο νέτφλιξ. Κάτι καλό θα βρω κι εκεί.

Τη στιγμή του γυρισμού μια φίλη μου πρότεινε μια σειρά που ήταν must see. Όντως. Ξενύχτησα για χάρη της. Ήμουν πλέον και εγώ ένα τζάνκι. Είχα πάθει αυτό που πάθαιναν τόσοι άνθρωποι παγκοσμίως. Να “κολλάνε” με αυτή τη διασκέδαση. 

Όταν ολοκλήρωσα (επιτέλους) τη σειρά συνειδητοποίησα ότι ο μήνας της δωρεάν συνδρομής θα έληγε σύντομα. Ελαφρά στερητικά συμπτώματα αναδύθηκαν στο σώμα μου. Μπήκα αμέσως στο site και ακύρωσα τη συνέχεια της συνδρομής μου και στις δύο υπηρεσίες. Δεν θα κολλούσα σε μια οθόνη ούτε θα έχανα τον ύπνο μου. Αν ήθελα να δω μια ταινία ή μια σειρά, θα έβρισκα τη λύση χωρίς να γίνω εξαρτημένη.

Λίγες μέρες μετά θυμήθηκα την τηλεοπτική σειρά “Απαράδεκτοι”. Μου έσκασε απροσδόκητα στο μυαλό. Ξεκίνησα να βλέπω από ένα επεισόδιο τη μέρα. Γέλασα με την καρδιά μου και εκτίμησα ακόμα περισσότερο το χιούμορ της σεναριογράφου. Όταν είδα όλα τα επεισόδια, το είχα πάρει απόφαση. Θα συνεχίσω να απέχω από νέτφλιξ και άλλους παρόμοιους εθισμούς. Δεν μου ταίριαζε να είμαι εξαρτημένη, αφού στην πραγματικότητα ήμουν “απαράδεκτη”..!