Συμμετοχή στο Mindful in May

Συμμετοχή στο Mindful in May

Τον προηγούμενο μήνα συμμετείχα σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα mindfulness: Mindful in May http://www.mindfulinmay.org/ Προσπάθησα να είμαι συνεπής και να εξασκήσω την πρακτική του mindfulness. Ένιωσα ότι ανήκα, έστω και για ένα μήνα, σε μια δράση μαζί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο οι οποίοι είχαμε κοινό στόχο.

Το καθημερινό mail μου υπενθύμιζε να δώσω 10 λεπτά στον εαυτό μου, για να εστιάσω στο εδώ και τώρα. Έμαθα να δείχνω ευγνωμοσύνη στον εαυτό μου κάθε φορά που προσπαθούσα να μείνω στην πρακτική. Ταυτόχρονα ήμουν επιεικής μαζί μου, όταν επέλεγα να μην κάνω την άσκηση. Άκουσα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από ερευνητές που μελετούν την ενσυνειδητότητα (mindfulness). Μοιράστηκα την πρακτική με ορισμένους θεραπευόμενους και φίλους.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα θετικά που αποκόμισα από αυτή την εμπειρία. Καθένας επιλέγει να ακολουθήσει το δικό του “πείραμα”, ώστε να δοκιμάσει τομείς από τους οποίους αντλεί ικανοποίηση ή εκπληρώνει τις ανάγκες του/της.

Δεν έχει σημασία τι επιλέγει καθένας μας. Σημασία έχει να διατηρηθεί η επιλογή μας στο χρόνο χωρίς να ξεθωριάσει ανάμεσα στα καθημερινά πολύχρωμα ερεθίσματα. 

Για το μήνα Ιούνιο λοιπόν εύχομαι να διατηρηθεί μέσα μου ζεστό και φωτεινό το χρώμα του mindfulness και να με οδηγήσει σε νέα μονοπάτια. Θα διάλεγα ως χρώμα το πορτοκαλί να μου υπενθυμίζει τη διατήρηση της πορείας μου.

Θυμάμαι έναν ερευνητή που μίλησε για το πώς να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να κάνουμε την πρακτική του mindfulness ή οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε. Εκείνος επέλεξε να φορά ένα βραχιολάκι ως υπενθύμιση.

Καλή εξεύρεση υπενθυμίσεων σε όλους σας!